Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

PREDLOG NOVOG ZAKONA O UDŽBENICIMA PREDVIĐA UVOĐENJE ELEKTRONSKIH UDŽBENIKA


Razgovori o novom zakonu o udžbenicima privode se kraju, a najinteresantnija vest za đake je predlog da se u nastavu uvedu elektronski udžbenici. Učenici bi time dobili atraktivniji sadržaj koji bi mogao lakše da se menja i dopunjuje, samo je pitanje koliko su škole ali i roditelji spremni na digitalizaciju gradiva.

Predsednik Aktiva direktora srednjih škola u Južnobačkom okrugu Stanko Matić smatra da će prelazak na digitalni format biti višestruko koristan, naročito za učenike srednjih stručnih škola.

„Prvo ti udžbenici će biti kvalitetniji i interesantniji za učenje, a nadasve moći će da se koriguju. Svake godine moći će da se vidi šta nije valjalo pa da se dopuni i koriguje ono što je bio nedostatak prethodne godine“, rekao je Matić za RTV.

„Dakle govorimo o promeni formata, velikoj brzini, većem kvalitetu izrade sadržaju koji će imati animacije, koji će u prvom momentu moći da ih zainteresuje ali mora da bude jednako dostupno svim učenicima“, rekao je Viđikant.

Dragana Ćorić iz udruženja roditelj, najavila da bi predlog novog zakona o udžbenicima mogao da uđe u skupštinsku proceduru već u decembru.

Izvor: