Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O ELEKTRONSKOM FAKTURISANJU: Raspisani tenderi vredni 15 mil EUR, radi selidbe sistema eFaktura na klaud. U planu i poluautomatsko popunjavanje PDV prijave


Ministarstvo finansija raspisalo je dva tendera za nadogradnju sistema eFaktura, koji se odnose na poluautomatsko prikupljanje podataka za elektronsko evidentiranje PDV-a i na selidbu na klaud. Poslovi su procenjeni na oko 1,72 milijarde dinara ukupno, (približno 15 mil EUR).

Prvi tender podrazumeva razvijanje modula za podršku postupcima vezanim za prikupljanje podataka za elektronsko evidentiranje poreza na dodatu vrednost za korisnike SEF-a.

Modul, kako je navedeno, treba da bude razvijen i implementiran na istim tehničko tehnološkim osnovama kao i SEF, potrebno je da bude adekvatno povezan sa bazom podataka SEF-a i sa svim postojećim servisima koji su integrisani sa SEF-om. Takođe treba da poseduje mogućnost povezivanja sa eksternim sistemima koji mogu biti izvor informacija potrebnih za elektronsko evidentiranje PDV, u smislu razmene podataka.

Tender je vredan oko 497 miliona dinara, a ističe 3. novembra. O detaljima OVDE.

Drugi tender podeljen u dve partije ima za cilj selidbu sistema eFaktura na klaud.

Prva partija odnosi se na nabavku novog centralnog modula eFaktura za klaud okruženje, nabavku modula e-otpremnica za klaud okruženje i migraciju sistema eFaktura na klaud infrastrukturu u okviru državnog data centra u Kragujevcu.

Druga partija podrazumeva obezbeđivanje odgovarajuće klaud infrastrukture za period od 18 meseci.

Ovaj posao procenjen je na 1,2 milijarde dinara.

Tender je otvoren takođe do trećeg dana sledećeg meseca, a detaljnije pogledajte OVDE.

Kompanija Paragraf Lex ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenetih iz spoljnih sadržaja odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga, proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vesti" su namenjene u svrhu opšteg informisanja.


Izvor: Vebsajt eKapija, 03.10.2023.
Naslov: Redakcija