Zastava Bosne i Hercegovine

NASTAVAK AUTOMATIZACIJE RADA PRAVOSUDNIH PROFESIJA: U pripremi razvoj sistema eNotar, čiji je primarni cilj digitalizacija arhive


Ministarka pravde u Vladi Republike Srbije Maja Popović, direktor JP “Pošta Srbije” Zoran Đorđević i predsednik Javnobeležničke komore Srbije Srbislav Cvejić potpisali su u prostorijama Ministarstva pravde memorandum radi jačanja saradnje i njenog proširenja na oblast novih tehnologija.

Ministarstvo pravde niz godina preduzima značajne aktivnosti na polju automatizacije rada pravosuđa, ali i pravosudnih profesija koje su njegov deo u širem smislu.

Javno beležništvo, kao služba od javnog poverenja, značajno unapređuje pravnu sigurnost u oblastima u kojima se proteže nadležnost nosilaca ove pravosudne profesije.

IKT rešenja kojima pribegavamo učestvuju u velikom obimu u doprinosu postignutim rezultatima.

Vodeći se time da efikasno postupanje javnih beležnika prema strankama u osnovi iziskuje nesmetani rad u unutrašnjem segmentu funkcionisanja javnobeležničkih kancelarija, to pružamo podršku aktivnostima koje će Javnobeležnička komora Srbije i JP “Pošta Srbije” sprovesti u pogledu razvoja sistema eNotar, čiji je primarni cilj digitalizacija arhive, navodi se u saopštenju Ministarstva pravde.

Izvor: Vebsajt Vlade, 30.09.2021.
Naslov: Redakcija