Zastava Bosne i Hercegovine

NACRT UREDBE O SPORAZUMIMA O POPRAVCI I ODRŽAVANJU MOTORNIH VOZILA I SPORAZUMIMA O PRODAJI REZERVNIH DELOVA ZA MOTORNA VOZILA KOJI SE IZUZIMAJU OD ZABRANE: Rok za sugestije 17. oktobar 2017. godine


Komisija za zaštitu konkurencije je pripremila Nacrt uredbe o sporazumima o popravci i održavanju motornih vozila i sporazumima o prodaji rezervnih delova za motorna vozila koji se izuzimaju od zabrane, čije će donošenje predložiti Vladi Republike Srbije, u skladu sa nadležnostima utvrđenim Zakonom o zaštiti konkurencije ("Sl. glasnik RS", br. 51/2009 i 95/2013).

Namera Komisije je da novom uredbom uredi uslove za izuzeće od zabrane sporazuma u oblasti popravki i održavanju motornih vozila i prodaji rezervnih delova za motorna vozila, uzimajući u obzir specifična obeležja ove oblasti, a koji nisu uređeni opštim pravilima zaštite konkurencije.

Komisija poziva sve učesnike na tržištu, poslovna udruženja, advokatske kancelarije, stručnu javnost i druga zainteresovana lica, da u periodu do 17. oktobra 2017. godine, dostave Komisiji svoje komentare i mišljenja na tekst Nacrta uredbe putem adrese elektronske pošte komentar@kzk.gov.rs.

Izvor: Vebsajt Komisija za zaštitu konkurencije, 02.10.2017.
Naslov: Redakcija