Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

PREDLOG ZAKONA O ULAGANJIMA: USPOSTAVLJANJE INSTITUCIONALNOG OKVIRA ZA PODRšKU I KONTROLU INVESTICIJA I FORMALNO-PRAVNOG IZJEDNAčAVANJA DOMAćIH I STRANIH INVESTITORA


Vlada Republike Srbije utvrdila je na sednici održanoj 2. oktobra 2015. godine Predlog zakona o ulaganjima, kojim se garantuje sloboda stranih i domaćih ulagača i jamče prava pod jednakim uslovima, u skladu sa dobrim standardima međunarodnog investicionog prava i domaćeg zakonodavstva.

Nova zakonska rešenja, pripremljena u saradnji sa predstavnicima Svetske banke, predložena su radi uspostavljanja institucionalnog okvira za podršku i kontrolu investicija i formalno-pravnog izjednačavanja domaćih i stranih investitora.

Cilj novog zakona jeste da se unapredi sistem za podršku investicijama, osigura efikasna realizacija ulaganja i obezbede bolji rezultati i sveobuhvatniji efekti.

Na sednici je usvojen i Predlog zaključka o organizovanju posete grupe mladih iz Republike Srbije Republici Albaniji u okviru razvoja bilateralnih odnosa dveju zemalja.

Izvor: Press služba Vlade Srbije, 02.10.2015.
Naslov: Redakcija