Zastava Bosne i Hercegovine

ZA DEO KOVID KREDITA PERIOD OTPLATE PRODUŽEN ZA GODINU DANA: Do produžetka koji obuhvata dodatnih pola godine grejs perioda i isto toliko perioda otplate kredita dolazi automatski, a svi korisnici kredita koji ne žele odlaganje o tome treba da obaveste Fond za razvoj do 28. avgusta 2021. godine


Republički Fond za razvoj obavestio je korisnike kovid kredita odobrenih 2020. godine o automatskom produžavanju roka otplate za godinu dana.

Do produžetka koji obuhvata dodatnih pola godine grejs perioda i isto toliko perioda otplate kredita dolazi automatski, a svi korisnici kredita koji ne žele odlaganje o tome treba da obaveste Fond do 28. avgusta.

Produženi rokovi odnose sa na kredite odobrene po Programu finansijske podrške privrednim subjektima za održavanje likvidnosti i obrtna sredstva u otežanim ekonomskim uslovima izazvanim pandemijom.

Fond je obavestio da se produžetak otplate na odnosi na korisnike čija je pretežna delatnost turizam, ugostiteljstvo i putnički saobraćaj.

Ponuđeni produžetak otplate sprovodi se bez zaključivanja posebnog aneksa ugovora i pratećih dokumenata, navodi Fond.

Za produžetak rokova Fond sačinjava novi plan otplate koji dostavlja korisniku kredita elektronskom ili redovnom poštom.

Izvor: Vebsajt RTV, 02.08.2021.
Naslov: Redakcija