Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

UREDBA O MERILIMA ZA IMENOVANJE DIREKTORA JAVNOG PREDUZEĆA: KANDIDATI ćE IMATI PROVERU ZNANJA IZ STRUKE, STRANOG JEZIKA I RADA NA RAčUNARU


Vlada Srbije donela je Uredbu o merilima za imenovanje direktora javnog preduzeća ("Sl. glasnik RS", br. 65/2016), koja predviđa usmenu i pismenu proveru njihovog znanja.

Ova novina će se primeniti na skoro 740 direktora javnih preduzeća koji će, pre nego što budu izabrani, morati pred Komisijom za sprovođenje konkursa da pokažu da li imaju znanje iz struke, poznavanje stranog jezika i rada na računaru.

Komisija će znanje kandidata vrednovati ocenom od jedinice do trojke. Predmet ocenjivanja bi bilo poznavanje delatnosti preduzeća, propisa, veštine logičkog zaključivanja, organizacione sposobnosti i veštine upravljanja resursima. Proveravaće se i znanje stranih jezika kao i rada na računaru, i to od strane stručne osobe.

Stručnjaci su skeptični da će se ova uredba dosledno primenjivati.

Sva javna preduzeća do 4. marta 2017. moraju imati direktore koji su izabrani na konkursu, izjavila je pomoćnik ministra privrede Dubravka Drakulić.

Izvor: Vebsajt N1, 04.08.2016.
Naslov: Redakcija