Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

SUDSKA GREŠKA: Beograđanin osuđen na 5.000 dana zatvora zbog neplaćene kazne od 5 dinara


Beograđanin A.L. moraće, barem tako je obavešten od Prekršajnog suda, da robija u Padinskoj Skeli trinaest i po godina zbog neplaćene kazne od celih – 5 dinara!?

Saobraćajna policija je 2015. godine zatekla A.L. u automobilu bez vezanog pojasa, a zbog ovog prekršaja dve godine kasnije dobio je poziv da se javi u pisarnicu Prekršajnog suda u Beogradu "radi upućivanja na izdržavanje zatvorske kazne u KPZ Padinska Skela/KPZ Požarevac, u trajanju od 5000 dana, izrečene konačnim i izvršnim prekršajnim nalogom nastale zamenom neplaćene novčane kazne od 5 dinara".

U nalogu koji je izdat 12. juna A.L. je takođe upozoren da ako se ne javi sudu u roku od osam dana, biće prinudno odveden u zatvor.

Komična visina kazne za nevezan pojas, koja je u rangu presuda za teško ubistvo, zapravo je greška sudije, koji je zamenio mesta dvema ciframa, pa je i laiku jasno da Beograđanin treba da izdrži u zatvoru pet dana zbog neplaćene kazne od 5.000 dinara.

Istim dokumentom A.L. je obavešten da neće morati u zatvor ukoliko kaznu plati u roku od osam dana. A on je istu namirio 21. aprila ove godine.

Iz kojih razloga priznanica o plaćenoj kazni nije stigla do suda pre donošenja naloga – ne zna se.

Izvor: Vebsajt Blic, V. Lojanica, 04.07.2017.
Naslov: Redakcija