Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

DONETI PRAVILNICI O ŠKOLSKIM KALENDARIMA ZA OSNOVNE I SREDNJE ŠKOLE SA SEDIŠTEM NA TERITORIJI AUTONOMNE POKRAJINE VOJVODINE ZA ŠKOLSKU 2019/2020. GODINU: Školska godina počeće u ponedeljak, 2. septembra, a prvo polugodište trajaće do 23. decembra 2019. godine


Nova školska godina u Vojvodini počeće u ponedeljak, 2. septembra, a prvo polugodište trajaće do 23. decembra 2019. godine, zaključno sa ponedeljkom, predviđeno je Pravilnikom o školskom kalendaru za osnovne škole sa sedištem na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine za školsku 2019/2020. godinu i Pravilnikom o školskom kalendaru za srednje škole sa sedištem na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine za školsku 2019/2020. godinu.

Nakon zimskog raspusta, đaci će se vratiti u svoje školske klupe u sredu, 15. januara 2020. godine, a završetak nastavne godine zavisi od nastavnog plana za osnovne i srednje škole.

Učenici osnovnih škola neće imati ni jednu nastavnu subotu, dok će srednjoškolci imati dve, i to 16. novembra 2019. godine i 18. januara 2020. godine.

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine - nacionalne zajednice Mihalj Njilaš rekao je da je i ove godine prilikom izrade pravilnika o školskim kalendarima poštovane specifičnosti pokrajine Vojvodine u pogledu velikog broja nacionalnih manjina, kao i verskih zajednica koje žive na ovom području.

Dodao je da su pokrajinski školski kalendari usaglašeni sa republičkim kad je reč o početku i kraju školske godine.

Izvor: Vebsajt Dnevnik, 03.06.2019.
Naslov: Redakcija