Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O IZMENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O BEZBEDNOSTI SAOBRAĆAJA NA PUTEVIMA: Ograničenje brzine na autoputevima od 1. juna 2018. godine povećano na 130 kilometara na čas


Na autoputevima u Srbiji počela je primena Zakona o izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima ("Sl. glasnik RS", br. 41/2018) po kojima je ograničenje brzine na autoputevima povećano na 130 kilometara na čas, ali će saobraćajna signalizacija biti promenjena do kraja avgusta ove godine.

U "Sl. glasniku RS" od 31. maja 2018. godine objavljene su izmene Zakona u kojima se navodi da se ograničenje brzine na autoputevima u Srbiji menja na 130 kilometara na čas.

Pre izmena, koje su stupile na snagu 1. juna, odnosno dan posle objavljivanja u "Sl. glasniku RS", na autoputevima brzina je bila ograničena na 120 kilometara na čas.

Iako saobraćajne oznake još uvek nisu promenjene, uzimaće se u obzir novo ograničenje brzine na autoputevima u Srbiji dok se promena saobraćajnih oznaka za brzinu, kao i softvera za merenje prosečne brzine očekuje krajem avgusta.

Izvor: Vebsajt Novosti, 03.06.2018.
Naslov: Redakcija