Zastava Bosne i Hercegovine

17. SEDNICA SKUPšTINE GRADA BEOGRADA ZAKAZANA ZA 8. JUN 2015. GODINE: NA DNEVNOM REDU PREDLOG ODLUKE O ZAVRšNOM RAčUNU BUDżETA GRADA BEOGRADA, PREDLOG ODLUKE O IZMENI I DOPUNI ODLUKE O LOKALNIM KOMUNALNIM TAKSAMA, KAO I VIšE DRUGIH PREDLOGA


Predsednik Skupštine Beograda, Nikola Nikodijević, zakazao je za ponedeljak, 8. jun 2015. godine, u 10 časova, 17. sednicu Skupštine Beograda, koja će se održati u zgradi Gradske uprave na Trgu Nikole Pašića 6.

Na dnevnom redu će se naći Predlog odluke o završnom računu budžeta Grada Beograda, Predlog odluke o izmeni i dopuni odluke o lokalnim komunalnim taksama za teritoriju grada Beograda.

Pored toga, odbornici će razmatrati Predlog plana generalne regulacije za izgradnju objekata i vodova sistema daljinskog grejanja u Beogradu, Predlog plana detaljne regulacije Trga Slavija, gradske opštine Vračar i Savski venac.

Odbornici će razmatrati i Predlog plana detaljne regulacije poteza uz Ulicu stražarska kosa u Velikom Mokrom Lugu, opštine Zvezdara i Voždovac, Predlog plana detaljne regulacije dela Bloka 41a, Gradska opština Novi Beograd, Predlog plana detaljne regulacije naselja "Altina 2" u Zemunu, kao i Predlog plana detaljne regulacije kompleksa stanice za snabdevanje gorivom u Ulici Stevana Markovića, opština Zemun.

Na dnevnom redu gradskog parlamenta je i Predlog programa izgradnje objekata toplifikacije u 2015. godini, Predlog odluke o izmenama i dopunama odluke o odvođenju i prečišćavanju atmosferskih i otpadnih voda na teritoriji grada, kao i Predlog zaključaka o davanju saglasnosti na inicijativu JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" za realizaciju investicije nastavka izgradnje gradskog vodovoda na teritoriji gradske opštine Lazarevac, naseljena mesta Vrbovno i Stepojevac.

Odbornici će odlučivati i o Predlogu odluke o dopunama odluke o mreži osnovnih škola u Beogradu, kao i o predlozima odluka o podizanju spomenika Nikoli Tesli, biste Borislava Pekića i skulpture "Prijateljstvo".

Odbornici će po skraćenom postupku razmatrati predloge rešenja o razrešenju i imenovanju direktora i v.d. direktora u jednom broju preduzeća i ustanova, čiji je osnivač Grad Beograd, i predloge rešenja o razrešenju i imenovanju članova upravnih i nadzornih odbora u jednom broju preduzeća i ustanova, čiji je osnivač Grad Beograd.

Izvor: Vebsajt Beoinfo, 04.06.2015.