Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

€� 15. EKONOMSKI SAMIT SRBIJE 8. I 9. JUNA 2015. GODINE: TEMA €� PRIVREDNI OPORAVAK


U Beogradu će 8. i 9. juna 2015. godine biti održan 15. Ekonomski samit Republike Srbije na kome će ministri u Vladi Srbije, ambasadori i drugi zvaničnici govoriti o privrednom oporavku.

Ekonomski samit će, kako je saopštio organizator TGI Group International u saradnji sa Ekonomskim institutom Srbije, staviti akcenat na oporavak i rast srpske privrede, počev od ekonomske politike i plana Vlade Srbije kao i iz perspektive poslovanja u svakom sektoru ekonomije.

Među govornicima koji su potvrdili učešće na konferenciji su i predsednik Republike Srpske, Milorad Dodik, ministar finansija, Dušan Vujović, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović i ministarka državne uprave i lokalne samouprave, Kori Udovički.

Organizator je saopštio da je potvrđeno prisustvo i ministarke za evropske integracije, Jadranke Joksimović, ministarke poljoprivrede, Snežane Bogosavljević-Bošković, a na konferenciji će biti i član Evropskog parlamenta, Dejvid Mekalister, šef Delegacije Evropske Unije u Srbiji, Majkl Devenport, ambasador SAD u Srbiji, Majkl Kirbi i ambasador Austrije u Srbiji, Johanes Ajgner.

Ekonomski samit održava se svake godine od 2001. godine i predstavlja godišnji pregled političkog, ekonomskog i poslovnog razvoja Srbije i njene uloge u regionu i Evropskoj uniji.

Više od 400 učesnika prisustvuju događaju svake godine koji na taj način imaju priliku da saznaju više o ekonomskoj politici vlade, kao i da se sretnu sa kolegama iz Srbije i inostranstva.

Konferencija se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva finansija Srbije, Privredne komore Srbije i Saveta stranih investitora.

Izvor: Vebsajt Tanjug, 04.06.2015.