Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

REFORMA GIMNAZIJA: Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja do 15. maja sprovodi ispitivanje među profesorima i stručnim saradnicima kroz popunjavanje upitnika


Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja otpočelo je uvođenja promena u okviru opšteg srednjeg obrazovanja - gimnazija, sa ciljem unapređivanja ovog značajnog segmenta obrazovanja.

Za sprovođenje reformi neophodna je pomoć nastavnika i stručnih saradnika koji će svoje sugestije davati kroz popunjavanje upitnika.

"Ispitivanje stavova nastavnika i stručnih saradnika o kvalitetu, efikasnosti i relevantnosti gimnazijskog obrazovanja od posebnog je značaja prilikom sprovođenja reformskih pravaca, stoga će se sve neophodne informacije dobijati direktno od gimnazija kroz popunjavanje upitnika", navodi se u saopštenju Ministarstva.

Upitnik se nalazi na portalu eprosveta.rs, na linku upitnik za zaposlene u gimnazijama. Korisničko ime i lozinku za pristup dobija svaka gimnazija, a za obradu upitnika formirana je baza koja će omogućiti analizu i donošenje zaključaka o stavovima nastavnika i stručnih saradnika gimnazija na nacionalnom nivou.

Rezultati će se koristiti u procesu izrade smernica za razvoj opšteg srednjeg obrazovanja. Takođe, dobijeni rezultati na nivou svake škole mogu se koristiti za procese unapređivanja kvaliteta nastave, samovrednovanja i planiranja stručnog usavršavanja.

Rok za popunjavanje upitnika ističe 15. maja 2017. godine.

Izvor: Vebsajt Novosti, 03.05.2017.
Naslov: Redakcija