Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

ZAKON O DRŽAVNIM I DRUGIM PRAZNICIMA U REPUBLICI SRBIJI: Povodom Vaskrsa neradni dani su 6,7,8. i 9. april 2018. godine


U skladu sa članom 2. Zakona o državnim i drugim praznicima u Republici Srbiji ("Sl. glasnik RS", br. 43/2001, 101/2007 i 92/2011 - dalje: Zakon) praznuju se vaskršnji praznici, počev od Velikog petka zaključno sa drugim danom Vaskrsa.

Prema članu 3. stav 1. Zakona, Vaskršnji praznici su neradni dani za sve zaposlene u Republici Srbiji, bez obzira na njihovu versku pripadnost.

Vaskršnji praznici 2018. godine praznuju se počev od Velikog petka - 6. aprila zaključno sa drugim danom Vaskrsa ponedeljkom - 9. aprilom 2018. godine.

Dakle, po osnovu Vaskršnjih praznika svi zaposleni u Srbiji ne rade četiri dana (petak 6. april, subota 7. april, nedelja 8. april i ponedeljak 9. april).

Državni i drugi organi, privredna društva i drugi oblici organizovanja za obavljanje delatnosti ili usluga dužni su da obezbede neprekidno obavljanje delatnosti, odnosno usluga i u dane državnih i verskih praznika, koji se praznuju u Republici Srbiji, ako bi zbog prekida obavljanja delatnosti, odnosno usluga nastale štetne posledice za građane i državu.

Privredna društva i drugi oblici organizovanja za obavljanje delatnosti ili usluga čija priroda delatnosti, odnosno tehnologija procesa rada zahteva neprekidan rad, mogu da rade i u dane državnih i verskih praznika.

Svim vernicima kompanija Paragraf čestita praznik.

Izvor: Redakcija, 04.04.2018.