Zastava Bosne i Hercegovine

NASTAVAK SARADNJE KOMPANIJE PARAGRAF I PRAVNOG FAKULTETA U NIŠU


Dugogodišnju uspešnu saradnju niški Pravni fakultet i kompanija Paragraf, nastavljaju kroz realizaciju brojnih zajedničkih programa, naučnih skupova, besplatnu obuku studenata za korišćenje najsveobuhvatnije pravne elektronske baze podataka "Paragraf Lex".

Potpisivanjem novog protokola o saradnji, nastavlja se zajednički rad na obuci studenata, koji poslednje decenije prilikom konkurisanja za posao u struci, moraju da poseduju veštine u korišćenju pravne baze podataka.

Do sada je kompanija Paragraf Lex kroz obuku osposobila 6000 studenata u Srbiji i preko 1000 visokoškolaca niškog Pravnog fakulteta.

Nastavak dugogodišnje saradnje ozvaničen je i formalno potpisivanjem novog protokola između Pravnog fakulteta i kompanije Paragraf Lex, a koji su potpisali, ispred fakulteta prof dr Maja Nastić, prodekan za nastavu i naučni rad i generalni direktor kompanije Paragraf, Bratislav Milovanović.

Time su stvoreni uslovi da se nastavi program obuke za pretraživanje najveće pravne baze Paragraf Lex, u elektronskom obliku.

Kurs se, kao i do sada, na Pravnom fakultetu organizuje za sve zainteresovane studente, zaposlene i osoblje fakulteta, koje ne dolazi iz pravne struke.

Odvijaće se u kabinetu, kroz koji je tokom ranijih godina, obuku prošlo preko hiljadu, sada već, diplomaca Pravnog fakulteta.

Za savladanu veštinu korišćenja pravne baze podataka posle 15 časova polaznici dobijaju zvanični sertifikat "Paragraf Lex".

Vreme kada su pravnici listali zbornike, knjige, propise je odavno prošlo. Moderan pravnik u nekoliko koraka u bazama poput ove dolazi do potrebnih dokumenata ili obrazaca. Da bi se lakše kretali u bazi, imaju mogućnost besplatne obuke.

Iskustva iz prethodnih godina ukazuju da za ovu vrstu obuke vlada veliko interesovanje.

Novi oblici saradnje između niškog Pravnog fakulteta i kompanije Paragraf Lex ogledaju se u zajedničkim projektima.

Izvor: Redakcija, 04.04.2018.