Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

PROGRAM EVROPSKE UNIJE ZA RURALNI RAZVOJ SRBIJE: 175 MILIONA EVRA DO 2020. GODINE ZA PODRšKU POLJOPRIVREDI - SREDSTVA BI POLJOPRIVREDNICIMA MOGLA BITI NA RASPOLAGANJU VEć POčETKOM NAREDNE GODINE


Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković izjavila je danas da je u okviru programa Evropske unije za ruralni razvoj Srbije predviđeno 175 miliona evra do 2020. godine.

Ona je istakla da taj program definiše podršku u pet oblasti poljoprivrede - ratarstvo, proizvodnja mesa, proizvodnja mleka, voćarstvo i povrtarstvo i da će moći da konkurišu poljoprivredna gazdinstva.

"Kada je u pitanju direktna primarna proizvodnja, povraćaj sredstava iz ovog fonda je 60 procenata, za mlade poljoprivrednike do 40 godina povraćaj je 65, a za područja sa otežanim uslovima rada u planinskim područjima 70 procenata", precizirala je Bogosavljević Bošković.

Ministarka je je najavila da očekuje da će se program realizovati krajem godine i da će već početkom sledeće godine ova sredstva biti na raspolaganju poljoprivrednicima.

"U prvoj godini članstva Srbije u EU za našu poljoprivredu je rezervisana jedna milijarda evra", najavila je Bogosavljević Bošković.

Izvor: Tanjug, 04.03.2015.