Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

SUBVENCIJE ZA ZAPOŠLJAVANJE


Grad Novi Sad je raspisao javni poziv poslodavcima za dodelu subvencija za otvaranje radnih mesta na teritoriji Novog Sada u ovoj godini, u okviru gradskog akcionog plana zapošljavanja.

  • Grad Novi Sad odobrava poslodavcima subvencije za otvaranje novih radnih mesta, u jednokratnom iznosu od 200.000 dinara po zaposlenom.

Ta mera predstavlja državnu pomoć male vrednosti, koja se odobrava poslodavcima iz privatnog sektora, radi zapošljavanja onih koji se vode na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) u Novom Sadu.

Kako je navedeno u saopštenju, pravo na subvenciju za otvaranje novih radnih mesta može da ostvari poslodavac čije je sedište na teritoriji grada, pod uslovom da zapošljava nezaposlene sa evidencije NSZ – Filijala Novi Sad, na novootvorenim radnim mestima.

Neophodno je da podnese zahtev s biznis planom, a uslovi su i da nije smanjivao broj zaposlenih u poslednja tri meseca koja prethode mesecu u kojem je podnet zahtev kao i da uredno izmiruje obaveze po osnovu doprinosa za socijalno osiguranje za zaposlene.

Javni poziv je otvoren do utroška raspoloživih sredstava izdvojenih za tu namenu.

Izvor: