Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

PRAVILNIK O IZMENAMA I DOPUNAMA PRAVILNIKA O UTISKIVANJU IDENTIFIKACIONIH OZNAKA: Procedura za registraciju vozila koji imaju oštećene brojeve motora


Vlasnici "polovnjaka" koji nisu mogli da registruju svoj auto, jer je uvezen sa nečitljivim ili oštećenim brojem šasije ili motora, taj problem mogu da reše na osnovu Pravilnika o izmenama i dopunama pravilnika o utiskivanju identifikacionih oznaka ("Sl. glasnik RS", br. 5/2021), koji je stupio na snagu 30. januara.

Ovaj dokument predviđa jednostavniju proceduru naknadnog ukucavanja broja.

Radoje Jovanović, iz Agencije za bezbednost saobraćaja, kaže da vlasnici koji imaju ovaj problem treba da se jave ovlašćenim organizacijama za ispitivanje vozila kako bi im, nakon pregleda auta, izdali izveštaj i fotografiju sporne oznake.

- Sa tim dokumentima i popunjenim zahtevom za utvrđivanje identifikacione oznake, a taj obrazac mogu da nađu na internetu, javljaju se Nacionalnom centru za kriminalističku forenziku ili jedinicama forenzike preko područnih policijskih uprava prema prebivalištu, odnosno sedištu vlasnika - objašnjava Jovanović. - Nakon toga, vlasnici se sa dokumentacijom vraćaju u ovlašćenje organizacije gde su započeli postupak ispitivanja, kako bi ga završili.

Vozači mogu da dobiju uverenje, koje im je neophodno da bi otišli na tehnički pregled, samo ako je jasan broj motora ili šasije.

Izvor: Vebsajt Novosti, E. B. T., 01.02.2021.
Naslov: Redakcija