Zastava Bosne i Hercegovine

ODOBREN KONKURS ZA ZAPOŠLJAVANJE U PROSVETI: U prvoj fazi odobreno je 5.000 mesta, za one koji u prosveti rade na određeno vreme s punom normom od 2014. godine


Vladina komisija usvojila je odluku da se raspiše konkurs za zapošljavanje u prosveti 5.000 ljudi na neodređeno vreme, izjavio je ministar prosvete Mladen Šarčević.

"Kao što je i planirano, u prvoj fazi odobreno je mesta za oko 5.000 ljudi, koji u prosveti rade na određeno vreme s punom normom od 2014. i 2015. godine, a i ranije", naveo je ministar.

On je naglasio da se novi krug zapošljavanja očekujemo već početkom februara i tada će biti raspisani konkursi za one koji rade u prosveti od 2016. i 2017. godine.

Ceo proces zapošljavanja u prosveti prate sindikati, predstavnici aktiva direktora i školske uprave, a škole su u obavezi da formiraju komisije koje će pratiti ceo proces izbora kandidata.

"Dobijanjem posla za stalno mladi će dobiti sigurnost, a samim tim i šansu za zasnivanje porodice. Svakako, ova mera Ministarstva i Vlade će doprineti povećanju nataliteta", zaključio je Šarčević.

Izvor: Vebsajt Politika, 31.01.2020.
Naslov: Redakcija