Zastava Bosne i Hercegovine

NARODNA SKUPŠTINA RS: 4. FEBRUARA 2016. GODINE ODRżANE SEDNICE ODBORA ZA KULTURU I INFORMISANJE, ODBORA ZA PROSTORNO PLANIRANJE, SAOBRAćAJ, INFRASTRUKTURU I TELEKOMUNIKACIJE - UTVRđENA LISTA I OBAVLJENI RAZGOVORI SA KANDIDATIMA ZA čLANA SAVETA REM


43. sednica Odbora za kulturu i informisanje

Na sednici Odbora za kulturu i informisanje, održanoj 4. februara 2016. godine, članovi su utvrdili listu i obavili razgovor sa kandidatima za člana Saveta Regulatornog tela za elektronske medije ispred ovlašćenog predlagača udruženja čiji su ciljevi ostvarivanje slobode izražavanja i zaštita dece.

Nakon predstavljanja dva kandidata, Snežane Stojanović Plavšić i Milana Antonijevića, kandidati su članovima Odbora odgovarali na pitanja i obrazložili način na koji bi obavljali funkciju u slučaju da budu izabrani za člana saveta REM-a.

Članovi Odbora složili su se da za izvestioca Odbora na sednici Narodne skupštine o tački dnevnog reda bude Vesna Marjanović.

Sednici su prisustvovali članovi Odbora Milena Turk, mr Aleksandra Jerkov, Branka Karavidić, Srđan Dragojević, Nenad Milosavljević, Sanja Nikolić, Nebojša Tatomir, Mirjana Andrić, Milorad Cvetanović, Aleksandar Jugović i zamenici člana Jelena Mijatović, Olivera Pešić i Nenad Nikolić.

54. sednica Odbora za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije

Na sednici od 4. februara 2016. godine, Odbor za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije, razmotrio je i prihvatio Izveštaj o ostvarivanju Prostornog plana Republike Srbije i stanju prostornog razvoja u 2014. godini.

Prezentaciju dugogodišnjeg rada na implementaciji Prostornog plana Republike Srbije (PPRS), koja obuhvata kvalitativnu i kvantitativnu analizu stanja u Republici Srbiji, predstavili su predstavnici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Oni su govorili o sistemu strateškog planiranja i upravljanja prostornim razvojem u Republici Srbiji, kao i o ostvarenosti ciljeva PPRS-a i stanju prostornog razvoja od 2010. do 2015. godine.

Tokom izlaganja naglašeno je da se u Republici Srbiji od 2011. godine rade izveštaji o prostornom razvoju i ostvarivanju prostornih planova na državnom, a da je predviđena i njihova izrada na regionalnom nivou.

Takođe, istaknuto je i da Republika Srbija teži unapređenju svog statističkog sistema koji na evropskom nivou mora da bude prilagođen metodološkom okviru koji propisuje Statistička kancelarija Evropske unije (Eurostat), a koja prikuplja i objavljuje statističke podatke država članica EU, država izvan EU, kao i podatke međunarodnih organizacija i da se, s tim u vezi, pred Srbijom, na putu pregovora o pristupanju u Evropsku uniju, u okviru Poglavlja 18 koje se odnosi na statistiku, nalazi usklađivanje pravnih propisa sa pravnom tekovinom EU iz oblasti statistike.

U ime Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, sednici je, sa saradnicima, prisustvovao Đorđe Milić, v.d. pomoćnika ministra.

Sednici je predsedavao predsednik Odbora Milutin Mrkonjić, a istoj su prisustvovali članovi i zamenici članova Odbora Zoran Bojanić, Mujo Muković, Vučeta Tošković, Dragan Aleksić, Ivana Stojiljković, Radmilo Kostić, Zoran Milekić, Suzana Spasojević, Branka Bošnjak, Konstantin Arsenović i Dragan Jovanović.

Izvor: Press služba Skupštine Srbije, 04.02.2016.
Naslov: Redakcija