Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

ODLUKA O POSTAVLJANJU PRIVREMENIH OBJEKATA NA TERITORIJI GRADA BEOGRADA: Korisnik mesta kome je odobreno postavljanje kioska, na području gradske opštine Vračar, Savski venac i Stari grad, bio je dužan da tip kioska uskladi sa Odlukom najkasnije do 31. decembra 2016. godine. Uprkos novim propisima frižideri i rashladni uređaji još uvek stoje ispred trafika


Od 1. januara 2017. godine shodno Odluci o postavljanju privremenih objekata na teritoriji grada Beograda ("Sl. list grada Beograda", br. 17/2015, 43/2015 i 71/2015 - dalje: Odluka), svi kiosci u tri centralne gradske opštine, Starom gradu, Vračaru i Savskom vencu, moraju da budu tipizirani i uniformisani.

Po ovoj Odluci svi frižideri i rashladni uređaji moraju da budu u okviru samog objekta, a nikako postavljeni ispred njega.

Nadležni su poslednjih dana 2016. godine već počeli da sprovode ovu Odluku, pa su uklonili stare kioske iz najužeg dela prestonice, sa Trga republike i Terazija. Ipak, u centru grada i dalje ima trafika koje ne ispunjavaju uslove i zbog kojih bi vlasnici mogli da budu kažnjeni.

ODLUKA O POSTAVLJANJU PRIVREMENIH OBJEKATA NA TERITORIJI GRADA BEOGRADA ("Sl. list grada Beograda", br. 17/2015, 43/2015 i 71/2015)

Član 37

Korisnik mesta kome je odobreno postavljanje kioska do dana stupanja na snagu ove odluke, a kome je novim odobrenjem donetim u skladu sa odredbama ove odluke, mesto postavljanja potvrđeno, dužan je da tip kioska uskladi sa aktom iz prve alineje člana 7. ove odluke, najkasnije do 31. decembra 2016. godine na području gradske opštine Vračar, Savski venac i Stari grad.

Korisnik mesta kome je odobreno postavljanje kioska ili drugog manjeg montažnog objekta do dana stupanja na snagu ove odluke, a kome je novim odobrenjem donetim u skladu sa odredbama ove odluke, mesto postavljanja potvrđeno, dužan je da tip kioska ili drugog manjeg montažnog objekta uskladi sa aktom iz druge alineje člana 7. ove odluke, najkasnije do 31. decembra 2018. godine na području gradske opštine Barajevo, Voždovac, Grocka, Zvezdara, Zemun, Lazarevac, Mladenovac, Novi Beograd, Obrenovac, Palilula, Rakovica, Sopot, Surčin i Čukarica.

Izvor: Vebsajt Blic, 02.01.2017.
Naslov: Redakcija