Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

JAVNI POZIV ZA PRODAJU POLJOPRIVREDNE KORPORACIJE BEOGRAD: Rok za podnošenje prijava za ucešće u postupku nadmetanja za imovinu PKB-a je 29. februar 2016. godine. Početna cena 154 miliona evra


Agencija za privatizaciju objavila je javni poziv za prodaju imovine Poljoprivredne korporacije Beograd (PKB), a početna cena je 51 odsto procenjene vrednosti stalne imovine - oko 154 miliona evra.

Kako je objavljeno na sajtu Agencije za privatizaciju, prodaja će biti obavljena metodom prikupljanja ponuda sa javnim nadmetanjem, a otvaranje ponuda je 2. marta 2016. godine. Rok za podnošenje prijava za ucešće u postupku nadmetanja za imovinu PKB-a je 29. februar 2016. godine.

Zainteresovani kupci dužni su da uplate depozit u vrednosti 34,5 miliona evra. Kako se navodi, pravo učešća u postupku imaju domaća pravna lica koja su registrovana za obavljanje poljoprivredne proizvodnje, uzgoj muznih krava, a ciji je prihod od poljoprivredne delatnosti najmanje 50 miliona evra u poslednjoj poslovnoj godini.Takođe, na prodaju je ponuđen deo stalne imovine i promenljiva imovina PKB-a.

Prodaje se izmedu ostalog i 17.677 hektara zemljišta u opštinama Palilula, Surčin i Zrenjanin, građevinski objekti koji se koriste u poslovne svrhe, udeli PKB-a u pojedinim preduzecima EKO-LAB, PKB Agroekonomik Institut za naucnoistraživački rad i transfer tehnologije u poljoprivredi, Poljoprivredna avijacija PKB, Veterinarska stanica PKB.

Procenjena vrednost promenljive imovine PKB-a na kraju 2014. godine iznosila je 39,6 miliona evra, a stalne imovine 303,9 miliona evra.

Izvor: Vebsajt Dnevnik, 02.01.2016.
Izvod iz vesti, Naslov: Redakcija