Zastava Bosne i Hercegovine

OD POČETKA 2020. GODINE U PRIMENI SU IZMENJENE I DOPUNJENE ODREDBE ZAKONA O POREZU NA DOHODAK GRAĐANA, ZAKONA O DOPRINOSIMA ZA OBAVEZNO SOCIJALNO OSIGURANJE, ZAKONA O POREZU NA DOBIT PRAVNIH LICA, ZAKONA O POREZU NA DODATU VREDNOST; Paragraf organizuje radionicu u Beogradu 17. januara 2020. godine


Kompanija Paragraf organizuje radionicu koja će biti posvećena najbitnijim izmenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak građana i Zakona o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje, pravilima za utvrđivanje poreske amortizacije koja se prvi put primenjuju prilikom utvrđivanja poreza na dobit za 2019. godinu, kao i PDV aktuelnostima.

Radionica će biti održana u Beogradu 17. januara 2020. godine - Hotel Prag, ul. Kraljice Natalije br. 27.

Radionica je prava prilika da se detaljno upoznate sa svim poreskim novinama koje će se primenjivati od naredne godine, kao i o novim pravilima za obračun poreske amortizacije koja se primenjuju već prilikom sastavljanja poreskog bilansa za ovu godinu. Pored toga, učesnici će imati priliku da čuju aktuelne teme iz oblasti PDV, kao što su nova pravila o utvrđivanju srazmernog poreskog odbitka i o ispravci PDV računa. Na kraju, biće reči i o jednoj od najaktuelnijih poreskih tema u ovoj godini, a to je dokumentovanje troškova prevoza zaposlenih za dolazak i odlazak sa posla.

Radionica je namenjena finansijskim direktorima, računovođama, poreskim savetnicima, revizorima, kao i svim ostalim licima koja primenjuju poreske i računovodstvene propise u svom poslovanju.

Od tema izdvajamo:

IZMENE ZAKONA O POREZU NA DOHODAK GRAĐANA I ZAKONA O DOPRINOSIMA ZA OBAVEZNO SOCIJALNO OSIGURANJE

  • Test samostalnosti preduzetnika
  • Olakšice za zapošljavanje

OBRAČUN PORESKE AMORTIZACIJE

  • Paralelna primena novih i starih pravila
  • Novi Pravilnik o poreskoj amortizaciji

PDV AKTUELNOSTI

  • Utvrđivanje srazmernog poreskog odbitka
  • Ispravka računa

DOKUMENTOVANJE PUTNIH TROŠKOVA ZAPOSLENIH ZA DOLAZAK I ODLAZAK SA POSLA

OSTALE AKTUELNOSTI

Predavači:

  • Aleksandar Milanović, glavni i odgovorni urednik stručnog časopisa "Poresko-računovodstveni instruktor"
  • Olica Pješčić, pomoćnik glavnog i odgovornog urednika stručnog časopisa "Poresko-računovodstveni instruktor"
  • Marija Torlak, odgovorni urednik stručnog časopisa "Poresko-računovodstveni instruktor"

Detaljne informacije o Radionici (teme, prijavu, informacije u vezi sa kotizacijom i ostale korisne informacije) preuzmite na stranici "Najnovije izmene i dopune Zakona o porezu na dohodak građana i Zakona o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje, nova pravila za obračun poreske amortizacije i PDV aktuelnosti".

Izvor: Redakcija, 30.12.2019.