Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

POTREBNA UKNJIŽBA STAMBENIH I POSLOVNIH OBJEKATA KOJI SU U NADLEŽNOSTI GRADA BEOGRADA


Centar za lokalnu samoupravu upozorava da su nadležne beogradske vlasti propustile da unesu u svoje knjige deo svoje imovine i tako stvorili rizik da se imovina Beograda neovlašćeno upotrebljava, otuđi ili izgubi.

Tako je u finansijskim izveštajima za 2019. godinu izostavljeno 3.905 stambenih jedinica; 1.188 jedinica poslovnih objekata; 298 garaža i 6.962 ostalih objekata, što je potvrdio i DRI, navodi se u saopštenju i dodaje da Uprava grada Beograda nije upisala pravo svojine u katastru na nekim od svojih objekata.

Centar za lokalnu samoupravu upozorava da svojina na predmetnim objektima predstavlja javnu svojinu i da vlast u Beogradu mora da vodi računa o njoj u najboljem interesu Beograđana.

Upozoravaju da je, u godini kada je gradski budžet smanjen za 20 milijardi dinara i kada su dramatično smanjeni rashodi za infrastrukturu i zdravstvo, ovakva nebriga za gradsku imovinu bez opravdanja.

Beograd mora da uspostavi sveobuhvatnu evidenciju svoje imovine, a naročito poslovnog prostora, a da pre svakog otuđenja organizuje javnu raspravu, saopštio je Centar za lokalnu samoupravu.

Izvor: Vebsajt B92, 01.11.2020.
Naslov: Redakcija