Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

ODRŽANA OSMA SEDNICA ODBORA ZA KOORDINACIJU INSPEKCIJSKOG NADZORA: Razmotreni planovi inspekcijskog nadzora za 2017. godinu, te postupak usaglašavanja posebnih zakona sa Zakonom o inspekcijskom nadzoru


2. novembra 2016. godine u Palati Srbija je održana osma sednica Odbora za koordinaciju inspekcijskog nadzora kojoj je predsedavao Željko Ožegović, državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave.

U radu sednice su učestvovali članovi Odbora, koje čine predstavnici inspekcijskih službi pri resornim ministarstvima, predstavnici USAID Projekta za bolje uslove poslovanja, Gradske uprave grada Beograda i Stalne konferencija gradova i opština.

"Došlo je do pozitivnih promena u odnosima privrede i inspekcija i naši napori su dali rezultate. Ne treba na tome stati, imamo još mnogo posla i siguran sam da ćemo ovako dobrim tempom da nastavimo sa radom", istakao je Ožegović.

Nakon usvajanja dnevnog reda i zapisnika sa prethodne sednice Odbora, prešlo se na razmatranje planova inspekcijskog nadzora za 2017. godinu, tokom čega je predstavnik poljoprivredne inspekcije održao prezentaciju primera dobre prakse. Usledilo je razmatranje postupka usaglašavanja posebnih zakona sa Zakonom o inspekcijskom nadzoru ("Sl. glasnik RS", br. 36/2015) i prezentacija još jednog uspešnog primera predstavnika tržišne inspekcije.

Izvor: Vebsajt Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, 03.11.2016.
Naslov: Redakcija