Zastava Bosne i Hercegovine

GRAD BEOGRAD: OTVORENE PONUDE ZA JAVNO-PRIVATNO PARTNERSTVO ZA GRADSKI PREVOZ


Privatni prevoznici koji su do sada saobraćali u Beogradu prevoziće putnike i u narednih deset godina, jer su jedini dostavili ponudu na javni poziv za javno-privatno partnerstvo u gradskom prevozu u Beogradu.

Ponude za javno-privatno partnerstvo za javni gradski prevoz otvorene su 2. novembra 2015. godine u prostorijama Direkcije za javni prevoz, a stigla je jedna ponuda konzorcijuma koji čini 21 prevoznik, saopšteno je iz Gradske uprave.

U narednih 40 dana tenderska komisija će oceniti pristiglu ponudu i, ukoliko budu ispunjeni svi uslovi, očekuje se zaključivanje ugovora do kraja 2015. godine, kada ističu ugovori sa postojećim prevoznicima.

Gradonačelnik Beograda rekao je da se aktuelna gradska vlast od početka mandata aktivno bavi rešavanjem problema javnog gradskog prevoza.

"Ovo je sistemsko rešenje i mislim da će Beograđani biti zadovoljni jer će vozila privatnika morati da zadovoljavaju visoke kriterijume. Biće crvene boje, imaće besplatni internet, video nadzor i klima uređaje", rekao je gradonačelnik i dodao da se od privatnog partnera očekuje da prevozi građane u narednih 10 godina, jer će se potpisani ugovor primenjivati od 1. januara 2016. do 31. decembra 2025. godine.

Gradonačelnik je podsetio da je ovo drugo javno-privatno partnerstvo koje sprovodi Grad, nakon što su nedavno otvorene ponude za deponiju Vinča, dodavši da očekuje još nekoliko novih.

Prema njegovim rečima, narednih meseci se može očekivati priprema novih projekata iz oblasti javnog prevoza, u vezi sa Autobuskom stanicom u Bloku 42 i prigradskim javnim prevozom.

"Nedavno su na ulice Beograda stigli i novi autobusi i mislim da smo na dobrom putu da rešimo decenijski problem sa gradskim prevozom", zaključio je gradonačelnik.

Izvor: Vebsajt Tanjug, 02.11.2015.
Naslov: Redakcija