Zastava Bosne i Hercegovine

JAVNA RASPRAVA O NACRTU ZAKONA O ZAŠTITI PODATAKA O LIČNOSTI: RASPRAVA ćE TRAJATI DO 30. NOVEMBRA 2015. GODINE


Ministarstvo pravde pokrenulo je Javnu raspravu o Nacrtu zakona o zaštiti podataka o ličnosti, koja će trajati do 30. novembra 2015. godine.

Tekst Nacrta zakona pripremila je Radna grupa, obrazovana od strane ministra pravde, u kojoj su učestvovali predstavnici relevantnih državnih organa, kao i stručnjaka iz oblasti zaštite podataka o ličnosti, odnosno predstavnika stručne javnosti. Prilikom izrade teksta Nacrta zakona korišćene su analize teksta važećeg zakona, inicijative i preporuke za izmenu njegovih odredaba, kao i rešenja koja je izneo Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti u svom Modelu zakona.           

Ministarstvo poziva predstavnike državnih organa, civilnog društva, stručnu javnost, kao i druge zainteresovane strane da primedbe, predloge i sugestije za vreme trajanja javne rasprave dostavljaju Ministarstvu pravde putem elektronske pošte na e-mail: zlatkopetrovic@mpravde.gov.rs. ili poštom na adresu Ministarstvo pravde, Nemanjina 22-26, Beograd, sa naznakom "Javna rasprava – Nacrt zakona o zaštiti podataka o ličnostiˮ.

Po okončanju javne rasprave, Ministarstvo pravde će sačiniti izveštaj o održanoj javnoj raspravi.

Izvor: Vebsajt Ministarstvo pravde, 03.11.2015.
Naslov: Redakcija