Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

SEDMA SEDNICA DRUGOG REDOVNOG ZASEDANJA NARODNE SKUPŠTINE RS U 2014. GODINI: ZAKLJUčEN ZAJEDNIčKI NAčELNI PRETRESO PREDLOGU ZAKONA O IZMENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O JAVNOM BELEżNIšTVU I PREDLOGU ZAKONA O IZMENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O PROMETU NEPOKRETNOSTI


Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković sazvala je Sedmu sednicu Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2014. godini, za ponedeljak, 3. novembar 2014. godine, sa početkom u 10.00 časova.

Narodna skupština utvrdila je sledeći dnevni red:

1. Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o javnom beležništvu, koji je podnela Vlada;

2. Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o prometu nepokretnosti, koji je podnela Vlada;

3. Predlog zakona o izmenama Zakona o zdravstvenom osiguranju, koji je podnela Vlada;

4. Predlog zakona o zdravstvenoj dokumentaciji i evidencijama u oblasti zdravstva, koji je podnela Vlada;

5. Predlog odluke o izmeni Odluke o izboru članova i zamenika članova odbora Narodne skupštine, koji je podnela Poslanička grupa Demokratska stranka;

6. Predlog odluke o imenovanju predsednika i potpredsednika Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje, koji je podnela predsednica Narodne skupštine Maja Gojković i

7. Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o finansiranju političkih aktivnosti, koji je podnela grupa od 128 narodnih poslanika Poslaničke grupe Srpska napredna stranka.

Narodna skupština usvojila je predlog narodne poslanice dr Aleksandre Tomić da se obavi zajednički načelni pretres o predlozima zakona iz tačaka 1. i 2. dnevnog reda, zajednički načelni pretres o predlozima zakona iz tačaka 3. i 4. dnevnog reda i zajednički jedinstveni pretres o predlozima odluka iz tačaka 5. i 6. dnevnog reda sednice.

Narodna skupština usvojila je predlog narodne poslanice dr Aleksandre Tomić da se pretres u pojedinostima o Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o javnom beležništvu i Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o prometu nepokretnosti obavi odmah po završetku načelnog pretresa tih predloga zakona.

U prepodnevnom delu rada, Narodna skupština započela je zajednički načelni pretres o predlozima zakona iz tačaka 1. i 2. dnevnog reda sednice, odnosno o Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o javnom beležništvu i Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o prometu nepokretnosti.

U ime predlagača, predložene zakone obrazložio je ministar pravde Nikola Selaković.

Do kraja rada, Narodna skupština je vodila i zaključila zajednički načelni pretreso Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o javnom beležništvu i Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o prometu nepokretnosti.

Narodna skupština nastavlja sa radom u utorak, 4. novembra, sa početkom u 10.00 časova.

Izvor: Vebsajt Narodne skupštine Republike Srbije, 3.11.2014.