Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O VISOKOM OBRAZOVANJU: Produžetak roka starim studentima na magistarskim i doktorskim studijama


Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja je saopštilo da je Vlada Republike Srbije usvojila, na predlog tog ministarstva, zaključak kojim se studentima koji su upisani na magistarske i doktorske studije, kao i kandidatima koji su prijavili doktorsku disertaciju do 10. septembra 2005. godine produži rok za završetak studija po započetom nastavnom planu i programu, uslovima i pravilima studija.

U saopštenju se podseća da je ranije ovog meseca Vlada Srbije usvojila i zaključak kojim se studentima osnovnih studija, koji su upisani na fakultete i više škole do ovog datuma, takođe produži rok za završetak studija.

Inicijativu za produžetak roka za završetak studija “starim studentima” predložila je Studentska konferencija univerziteta Srbije (SKONUS), a podržao je i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić.

“Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja pripremiće izmene i dopune Zakona o visokom obrazovanju ("Sl. glasnik RS", br. 88/2017, 73/2018, 27/2018 - dr. zakon, 67/2019, 6/2020 - dr. zakoni, 11/2021 - autentično tumačenje, 67/2021 i 67/2021 - dr. zakon) radi omogućavanja produžetka roka za završetak studija i pokrenuće dijalog sa SKONUS-om i univerzitetima u cilju utvrđivanja dugoročnog rešenja sa optimalnim rokom za završetak studija po starim programima”, zaključuje se u saopštenju.

Kompanija Paragraf Lex ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenetih iz spoljnih sadržaja odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga, proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vesti" su namenjene u svrhu opšteg informisanja.

Izvor: Vebsajt N1, 30.09.2022.
Naslov: Redakcija