Zastava Bosne i Hercegovine

U TOKU PETI REDOVNI SASTANAK PODODBORA ZA PRAVDU, SLOBODU I BEZBEDNOST U OKVIRU SPORAZUMA SRBIJE I EU O STABILIZACIJI I PRIDRUŽIVANJU: Na sastanku se detaljno razmatra trenutno stanje u oblasti pravde, slobode i bezbednosti u Srbiji u odnosu na pravne tekovine Evropske unije, pre svega u vezi sa poglavljima 23 i 24


Ministarstvo pravde Vlade Republike Srbije saopštilo je da se u Palati "Srbija" održava peti redovni sastanak Pododbora za pravdu, slobodu i bezbednost, u okviru Sporazuma Srbije i EU o stabilizaciji i pridruživanju.

Na sastanku se detaljno razmatra trenutno stanje u oblasti pravde, slobode i bezbednosti u Srbiji u odnosu na pravne tekovine Evropske unije, pre svega u vezi sa poglavljima 23 i 24.

Predstavnici Ministarstva pravde detaljno će predstaviti postignute rezultate i realizovane aktivnosti u okviru reforme pravosuđa, a govoriće i o napretku ostvarenom u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala, te osnovnih prava.

Takođe, Pododbor će raspravljati i o prevenciji droge, borbi protiv terorizma i anti-radikalizaciji, a na sastanku će biti razmatrana i pitanja migracija i azila, kao i upravljanje granicom i vizna politika.

Prvi sastanak Pododbora za pravdu, slobodu i bezbednost održan je u Briselu 2014. godine, a sastanci su deo redovnog izveštavanja Srbije o učinjenim rezultatima u oblasti Poglavlja 23 ekspertima Evropske komisije, što će ući u Izveštaj o napretku za ovu godinu.

Na sastanku učestvuju predstavnici Evropske komisije i svih institucija koje treba da sprovode aktivnosti u okviru akcionih planova za poglavlja 23 i 24, navodi se u saopštenju.

Izvor: Press služba Vlade Republike Srbije, 3.10.2018.
Naslov: Redakcija