Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

U PRIPREMI IZMENE ZAKONA O ZAŠTITNIKU GRAĐANA: Ombudsman poziva organizacije civilnog društva da daju sugestije i predloge za izmene i dopune Zakona


U susret predstojećim obavezama predviđenim Akcionim planom za Poglavlje 23, a povodom izmena i dopuna Zakona o Zaštitniku građana ("Sl. glasnik RS", br. 79/2005 i 54/2007), Zaštitnik građana poziva organizacije civilnog društva da uzmu aktivno učešće u tom procesu davanjem svojih sugestija i predloga za izmene i dopune.

"Smatram da bi bilo od obostrane koristi da civilni sektor, koji ima dugogodišnje iskustvo u zaštiti i promociji ljudskih prava ali i saradnji sa Zaštitnikom građana, da svoj doprinos ovako važnom pitanju. Takođe, verujem da je važno da se u ovaj proces uključe svi relevantni akteri radi obezbeđivanja njegove veće transparentnosti i participativnosti", navodi zaštitnik građana Zoran Pašalić.

Od organizacija civilnog društva Zaštitnik građana očekuje da dostave svoja zapažanja i sugestije povodom izmena i dopuna Zakona u pravcu daljeg jačanja nezavisnosti ove institucije i njenih kapaciteta za promociju i zaštitu prava građana.

Izvor: Vebsajt Zaštitnika građana, 03.10.2017.
Naslov: Redakcija