Zastava Bosne i Hercegovine

VLADA RS: Usvojena Deklaracija o podršci predsedniku Republike u razgovorima u Vašingtonu


Vlada Republike Srbije usvojila je Deklaraciju o podršci aktivnostima predsednika Republike koje se odnose na razgovore sa predstavnicima privremenih institucija samouprave u Prištini.

Usvojenom deklaracijom Vlada podržava aktivnosti predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića povodom predstojećih razgovora Beograda i Prištine, 3. i 4. septembra u Vašingtonu, koji se održavaju pod pokroviteljstvom specijalnog izaslanika predsednika Sjedinjenih Američkih Država za razgovore Beograda i Prištine Ričarda Grenela.

Članovi Vlade zauzeli su jedinstven stav da je dosadašnje delovanje predsednika Republike na najbolji način usmereno ka zaštiti interesa Republike Srbije na Kosovu i Metohiji, i da se od predstojećih razgovora, pre svega, očekuje napredak u vezi sa otvorenim ekonomskim pitanjima, koji će doneti dobrobit građanima i ekonomiji društva u celini.

Na sednici su odobrena dodatna sredstva u iznosu od 150 miliona dinara za isplatu naknade troškova za dolazak i odlazak sa posla za zaposlene koji su tokom vanrednog stanja primljeni u radni odnos u zdravstvene ustanove u Srbiji.

Izvor: Vebsajt Vlade, 03.09.2020.
Naslov: Redakcija