Zastava Bosne i Hercegovine

UREDBA O VISINI POSEBNE NAKNADE ZA PODSTICAJ POVLAŠĆENIH PROIZVOĐAČA ELEKTRIČNE ENERGIJE U 2022. GODINI: Povećana naknada za podsticaj obnovljivih izvora energije, koja ulazi u račun za struju


Od 1. avgusta u primeni je Uredba o izmeni Uredbe o visini posebne naknade za podsticaj povlašćenih proizvođača električne energije u 2022. godini ("Sl. glasnik RS", br. 83/2022).

Naime, naknada za podsticaj obnovljivih izvora energije, koja ulazi u račun za struju, sa 0,435 dinara povećana je na 0,801 dinar po kilovat-satu (kWh) i primenjuje se već od avgusta. Za prosečnu mesečnu potrošnju od 400 kilovata ta naknada do sada je bila oko 150 dinara.

Podsetimo, od 1. septembra prosečna cena kilovat-sata za domaćinstva i male kupce biće uvećana za 6,5 odsto bez PDV-a.

Sa poskupljenjem od 1. septembra prosečna cena kilovat-sata biće 8,144 dinara veća od postojeće cene, a prvi računi sa novom cenom stići će u oktobru.

Kompanija Paragraf Lex ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenetih iz spoljnih sadržaja odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga, proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vesti" su namenjene u svrhu opšteg informisanja.

Izvor: Vebsajt Biznis, 02.08.2022.
Naslov: Redakcija