Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

NAPREDUJU RADOVI NA ADAPTACIJI ZGRADE SIV 2 ZA POTREBE PRAVOSUĐA


Ministar pravde Nikola Selaković obišao je radove na zgradi SIV 2 u Beogradu, koja se adaptira za potrebe privremenog preseljenja krivično odeljenja Prvog osnovnog suda i Prvog osnovnog javnog tužilaštva iz Palate pravde.

Selaković, koji je u pratnji predsednika Prvog osnovnog suda u Beogradu Natalije Bobot obišao zgradu koja se renovira u Bulevaru Zorana Đinđića, ocenio da radovi teku planiranom dinamikom, izrazivši uverenje da će biti završeni u skladu sa zakazanim suđenjima, kako bi ročišta mogla neometano da se nastave.

Bobot je ukazala na to da je već dogovoren raspored sudija i zaposlenih u novoj zgradi, što će dodatno olakšati organizaciju i početak rada u novom prostoru.

Prvi osnovni sud će u adaptiranoj zgradi, koja je površine 3.600 metara kvadratnih, imati na raspolaganju 64 prostorije, a Prvo osnovno javno tužilaštvo 89, što predstavlja povećane prostora za rad ovih institucija.

Tokom adaptacije zgrada će biti prilagođena potrebama osoba sa invaliditetom, a radovi koji se izvode podrazumevaju krečenje, postavljanje novih podova, obnovu lifta, postavljanje kućice za stražare i detektora na ulazima.

Rekonstrukcija te zgrade podrazumeva i adaptaciju prostorija za potrebe pritvora, navodi se u saopštenju Ministarstva pravde.

Izvor: Press služba Vlade Republike Srbije, 03.08.2016.