Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

PRAVILNIK O IZMENAMA I DOPUNAMA PRAVILNIKA O VOZAČKIM DOZVOLAMA: Od 1. jula 2019. godine omogućena dostava vozačkih dozvola na kućnu adresu. Troškovi dostave iznose 117 dinara


Građani od 1. jula 2019. godine mogu se na šalterima policijskih stanica ili uprava, prilikom podnošenja zahteva, izjasniti da li žele da im se vozačka dozvola dostavi na kućnu adresu, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Naime, Pravilnikom o izmenama i dopunama Pravilnika o vozačkim dozvolama ("Sl. glasnik RS", br. 43/2019), čija je primena počela 1. jula 2019. godine, stvoreni su pravni uslovi da se vozačke dozvole mogu dostavljati na adresu prebivališta građana.

Nakon što se građanin, koji podnosi zahtev za izdavanje vozačke dozvole, opredeli da mu se ona dostavi na adresu prebivališta, uručenje izdatog dokumenta na adresu vrši JP "Pošta Srbije", a građanin pomenutom preduzeću plaća troškove dostave u iznosu od 117 dinara prilikom uručenja.

Građanin je u obavezi da, nakon preuzimanja nove vozačke dozvole, uništi prethodnu, dok će neuručene vozačke dozvole JP "Pošta Srbije" dostavljati organizacionoj jedinici MUP-a, odnosno policijskoj stanici ili upravi teritorijalno nadležnoj po prebivalištu građanina, gde će potom moći da se preuzme.

Izvor: Vebsajt Vlade, 01.07.2019.
Naslov: Redakcija