Zastava Bosne i Hercegovine

U PRIPREMI NACRT ZAKONA O IZMENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O POLJOPRIVREDNOM ZEMLJIŠTU: Izmenama Zakona biće ograničena prodaja zemljišta strancima, koja prema obavezama iz SSP-a na snagu stupa 1. septembra 2017. godine


Sledeće nedelje biće gotov Nacrt zakona o izmenama i dopunama Zakona o poljoprivrednom zemljištu, kojim treba da se ograniči prodaja tog zemljišta strancima, izjavio je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Branislav Nedimović.

Ministar je rekao da će u narednih 10 do 15 dana biti organizovane i javne rasprave kao i da se Predlog zakona pred poslanicima mora naći uskoro s obzirom na to da se bliži 1. septembar, kada na snagu stupa obaveza Srbije iz Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju da omogući strancima da pod jednakim uslovima mogu kupovati poljoprivredno zemljište.

"Ovo mora da se nađe pred poslanicima, jer nam se bliži 1. septembar. Mi ćemo to da rešimo i neće biti nikakvih problema", rekao je Nedimović.

On je podsetio i da je premijerka iznoseći u Narodnoj skupštini Republike Srbije program i ciljeve Vlade rekla da će te izmene biti zadatak Vlade koji će se rešiti u prvih 60 dana.

Izvor: Vebsajt Beta, 03.07.2017.
Naslov: Redakcija