Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

ZAKON O ORUŽJU I MUNICIJI: LEGALIZACIJA ORUżJA DO 1. NOVEMBRA 2016. GODINE. VLASNICI ORUżJA MOGU DA PREDAJU SVE VRSTE ORUżJA I MUNICIJE NAJBLIżOJ POLICIJSKOJ UPRAVI, BEZ DOKAZIVANJA POREKLA ORUżJA I MUNICIJE I NEćE ODGOVARATI ZA NEOVLAšćENO NABAVLJANJE I DRżANJE ORUżJA


Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije od 1. jula do 1. novembra 2016. godine sprovodi akciju legalizacije oružja.

Vlasnici oružja (fizička i pravna lica) mogu da predaju sve vrste oružja i municije najbližoj policijskoj upravi, odnosno policijskoj stanici bez dokazivanja porekla oružja i municije i neće odgovarati za neovlašćeno nabavljanje i držanje oružja, navodi se u saopštenju MUP.

Tokom zakonske legalizacije, fizička i pravna lica mogu registrovati oružje za ličnu bezbednost (pištolji i revolveri), lovačko oružje (lovačke puške i karabini), sportsko oružje (malokalibarski pištolji i revolveri, malokalibarske puške i vazdušno oružje) i konvertibilno oružje za koje ne poseduju odobrenje Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Izvor: Vebsajt Tanjug, 01.07.2016.
Naslov: Redakcija