Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

NARODNA SKUPŠTINA RS: MOGUĆE DONOŠENJE LEX SPECIJALISA


Izveštaj o poplavama koji je po hitnom postupku upućen Skupštini Srbije ima 312 strana i usvojen je na sednici vlade održanoj 17. juna.

U izveštaju koji je dostavljen novinarima u Skupštini Srbije navode se aktivnosti ministarstava tokom poplava po danima i gradovima koji su bili ugroženi tokom poplava u maju ove godine.

U dokumentu se nalaze i izveštaji Republičkog hidrometeorološkog zavoda u kome su date prognoze i upozorenja na poplave, kao i izveštaji javnih preduzeća Srbijavode, Elekstoprivrede Srbije, Srbijagasa, Nisa, Beogradskih elektrana, Koridora Srbije, Železnica Srbije, Puteva Srbije.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je da će sednica na kojoj će poslanici razmatrati izveštaj Vlade Srbije o poplavama biti zakazana kada na sednicu budu mogli da dođu svi ministri i premijer Aleksandar Vučić.

"Rasprava će biti otvorena", rekla je Gojković.

Gojković je rekla da je sednica sa tom temom vrlo važna za građane Srbije i dodala da je moguće da u međuvremenu dođe i lex specijalis.

Govoreći o Zakonu o saniranju posledica poplava, direktor Vladine kancelarije za obnovu Marko Blagojević, rekao je za RTV da je on ključan za rad te kancelarije, koja, podseća, do pre mesec dana nije ni postojala, te da je njegova izrada u finalnoj fazi.

On je rekao i da će 9. jula biti objavljen pun izveštaj o proceni štete. Preliminarni izveštaj Vlada će objaviti u ponedeljak, kako bi već u utorak u Parizu mogao biti predstavljen na takozvanoj pripremnoj donatorskoj konferenciji, dodao je Blagojević.

Izvor: