Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

POTPISANI KOLEKTIVNI UGOVORI KOJIMA SE UREĐUJU DODATNA PRAVA ZAPOSLENIH U DRŽAVNIM ORGANIMA I ORGANIMA JEDINICA LOKALNIH SAMOUPRAVA


Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić potpisao je sa reprezentativnim sindikatima i udruženjem poslodavaca dva kolektivna ugovora, kojima se uređuju dodatna prava zaposlenih u državnim organima i organima jedinica lokalnih samouprava.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, u ime sindikata su poseban kolektivni ugovor za državne organe potpisali predsednik Sindikata uprave Srbije Njegoš Potežica, predsednik Sindikata zaposlenih u pravosudnim organima Republike Srbije Slađanka Milošević i predsednik Sindikata organizacija pravosudnih organa Srbije Milan Đurđević.

Poseban kolektivni ugovor za zaposlene u jedinicama lokalne samouprave, sa ministrom Ružićem potpisali su predsednik Sindikata Uprave Srbije Njegoš Potežica i generalni sekretar Stalne konferencije gradova i opština Đorđe Staničić.

Kolektivni ugovori stupaju na snagu danom objavljivanja u Službenom glasniku, čime se stvaraju uslovi da se nastavi kontinuitet u ostvarivanju prava zaposlenih u pogledu minulog rada, jubilarne nagrade, solidarne pomoći, kao i ostvarivanje drugih prava zaposlenih.

Kolektivni ugovori potpisani su u četvrtak, nakon dijaloga koji je sa sindikatima vodio ministar Branko Ružić, uz veliku podršku predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić, navodi se u saopštenju.

Izvor: Vebsajt RTV, 31.05.2019.
Naslov: Redakcija