Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

VLADA APV: Utvrđen Predlog pokrajinske skupštinske odluke o rebalansu budžeta Autonomne pokrajine Vojvodine za 2018. godinu


Pokrajinska vlada je, na sednici održanoj 1. juna 2018. godine, kojoj je predsedavao predsednik Igor Mirović, utvrdila Predlog pokrajinske skupštinske odluke o rebalansu budžeta Autonomne pokrajine Vojvodine za 2018. godinu.

Predloženi rebalans je rezultat realnih mogućnosti da se aktuelni budžet uskladi na višem nivou, a istovremeno i institucionalni mehanizam za uspostavljanje obima finansiranja javnih potreba u ovoj godini za više od 2,6 milijardi dinara.

Rebalansom se pokrajinski budžet postavlja na nivou od 73,08 milijardi dinara sa visinom deficita od 6,4 milijardi dinara, odnosno oko 9,8 odsto ukupnih prihoda.

Ključna obeležja ovog rebalansa su povećanje agrarnog budžeta i sredstava za dalja kapitalna ulaganja u vodoprivredu, zatim ulaganja u objekte, opremu i plansku dokumentaciju za kvalitetnije sprovođenje zdravstvene i socijalne zaštite i uspostavljanje novih institucionalnih mehanizama za delovanje u oblasti pronalitetne politike i zaštite kulturnog nasleđa.

Ovim rebalansom se nastavlja tendencija rasta obima budžeta, odnosno za manje od dve godine budžet je sa 62 milijardi dinara povećan za 11 milijardi dinara, ili za gotovo 20 odsto.

Izvor: Vebsajt Vlade Autonomne pokrajine Vojvodine, 31.05.2018.
Naslov: Redakcija