Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

ZAKON O PRETVARANJU PRAVA KORIšćENJA U PRAVO SVOJINE NA GRAđEVINSKOM ZEMLJIšTU UZ NAKNADU I ZAKON O DRżAVNOM PREMERU I KATASTRU BIćE USVOJEN TOKOM JUNA 2015. GODINE: U PRIPREMI PREDLOG ZAKONA O LEGALIZACIJI OBJEKATA


Ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, izjavila je da će u junu 2015. godine biti usvojen Zakon o pretvaranju prava korišćenja u pravo svojine na građevinskom zemljištu uz naknadu.

Ona je dodala da je usaglašena verzija Zakona o pretvaranju prava korišćenja u pravo svojine na građevinskom zemljištu uz naknadu, da je u toku javna rasprava o tom Zakonu, kao i da očekuje da će ga Vlada utvrditi tokom meseca, a potom ga usvojiti i Skupština.

Ministarka je istakla da je taj Zakon usaglašen sa Evropskom komisijom i da će zajedno sa njim biti usvojen i Zakon o državnom premeru i katastru.

Mihajlović je najavila i da se priprema novi Zakon o legalizaciji objekata koji će biti jednokratan.

"U junu se očekuje predlog Zakona koji će biti jednokratan, kako bi bio rešen problem oko jedan i po milion nelegalno izgrađenih objekata u Srbiji", rekla je Mihajlović.

Izvor: Vebsajt Tanjug, 03.06.2015.