Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

"FESTIVAL KVALITETA” U KRAGUJEVCU 4. JUNA 2015. GODINE


U Kragujevcu 4. juna 2015. godine počinje trodnevni naučni skup pod nazivom "Festival kvaliteta", u okviru kojeg će biti održane i četiri međunarodne konferencije posvećene kvalitetu, izjavio je predsednik organizacionog odbora tog festivala Miladin Stefanović.

Prema njegovim rečima, na skupu, koji organizacuje Centar za kvalitet kragujevačkog Fakulteta inženjerskih nauka, biće prezentovano više od 120 radova autora iz inostranstva, kao i oko stotinu radova autora iz Srbije.

Stefanović je naveo da su učesnici festivala iz inostranstva istaknuti stručnjaci iz Australije, Austrije, Nemačke, Španije, Kanade, Indije, Rusije, Portugala, Nemačke, Turske, Grčke, Poljske, Makedonije, Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine.

Moto ovogodišnjeg festivala je "Kvalitetom do poslovne izvrsnosti u javnom sektoru" i on obuhvata četiri konferencije i to 42.Nacionalnu konferenciju o kvalitetu, 9.Međunarodnu konferenciju, zatim 10.Konferenciju o kvalitetu života i 6.Konferenciju studenata industrijskog inženjerstva i menadžmenta.

U okviru festivala biće održani i okrugli stolovi na teme o kvalitetu u državnoj upravi, o kvalitetu u javnim komunalnim preduzećima, zatim u malim i srednjim preduzećima, kao i vorkšopovima.

Rukovodilac Centra za kvalitet, Slavko Arsovski, rekao je da je cilj festivala, između ostalog, unaprediti svest o kvalitetu, kao važnom segmentu za priključivanje Srbije Evropskoj uniji.

"Festival kvaliteta 2015. ima zadatak da obezbedi međunarodni forum eksperata iz industrije i akademskih institucija sa ciljem razmene ideja i prezentovanja rezultata aktuelnih projekata kroz veliki izbor različitih tema", naveo je Arsovski.

Izvor: Vebsajt Tanjug, 03.06.2015.