Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

UREDBA O PONUDI ZAMENSKOG PUTOVANJA ZA TURISTIČKO PUTOVANJE KOJE JE OTKAZANO ILI NIJE REALIZOVANO USLED BOLESTI COVID-19 IZAZVANE VIRUSOM SARS-COV-2: Svi građani koji su uplatili turistički aranžman do 15. marta 2020. godine imaju mogućnost da sa agencijama dogovore zamensko putovanje koje mogu da iskoriste najkasnije do 31. decembra 2021. godine


Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija saopštilo je da je Vlada Republike Srbije donela Uredbu o ponudi zamenskog putovanja za turističko putovanje koje je otkazano ili nije realizovano usled bolesti COVID-19izazvane virusom SARS-CoV-2 ("Sl. glasnik RS", br. 63/2020 -dalje: Uredba).

Pomenutom Uredbom omogućeno je da svi građani koji su uplatili turistički aranžman do 15. marta ove godine imaju mogućnost da sa agencijama dogovore zamensko putovanje koje mogu da iskoriste najkasnije do 31. decembra 2021. godine.

Ukoliko zamensko putovanje ne bude realizovano do pomenutog datuma, građani imaju pravo na povraćaj uplaćenih sredstava do 15. januara 2022. godine.

Novo putovanje se u dogovoru agencije i putnika može realizovati na istoj ili drugoj destinaciji i to u iznosu ne manjem od onog koji je putnik uplatio agenciji za putovanje koje nije iskoristio.

Zaključivanje novog ugovora o putovanju između agencije i putnika biće obezbeđeno polisama osiguranja.

Izvor: Vebsajt Vlade, 30.04.2020.
Naslov: Redakcija