Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

POČELO MERENJE PROSEČNE BRZINE VOŽNJE NA SVIM DEONICAMA AUTO-PUTEVA: Počele da stižu kazne na kućnu adresu


Na adresu jedne beogradske kompanije sa Voždovca stiglo je obaveštenje iz Ministarstva unutrašnjih poslova, tačnije iz policijske uprave u Sremskoj Mitrovici zbog prekoračenja srednje brzine na auto-putu.

Na osnovu merenja vremena prolaska od jedne do druge naplatne rampe odnosno od Šimanovaca do Rume utvrđeno je da se vozač službenog automobila, pošto je prešao deonicu od skoro 26 kilometara, kretao prosečnom brzinom od 156,19 kilometara na sat. Prekršaj se desio 27. decembra prošle godine, a poziv je stigao 11. aprila 2018. godine.

Vlasnik odnosno korisnik vozila ima dve opcije. Ukoliko ne pruži tražene podatke protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak. Ukoliko vlasnik/korisnik prihvati odgovornost za učinjeni prekršaj i za najkasnije osam dana plati polovinu izrečene kazne, čiji je ceo iznos 5.000 dinara, nije u obavezi da se odazove na poziv.

Podsetimo, od 26. aprila, u Srbiji je počelo merenje prosečne brzine vožnje na svim deonicama auto-puteva, a saobraćajna policija počinje da kažnjava sve koji makar i za jedan kilometar prekorače dozvoljenih 120 kilometara na čas.

Kamere JP "Puteva Srbije" instalirane su na svim za to predviđenim mestima, a brzina se meri na osnovu vremena prolaska od jedne do druge naplatne rampe.

Vozačima sa srpskim tablicama kojima se brzina kojom su se kretali ne uklopi u propisanu, kazna će stići na kućnu adresu, ali će svaki vozač podatak o prosečnoj brzini kojom se kretao moći da vidi na računu na naplatnoj rampi. S druge strane, strance će saobraćajna policija zaustavljati odmah na naplatnoj rampi, a oni će morati da plate kaznu kod najbližeg sudije za prekršaje.

Izvor: Vebsajt Telegraf, 30.04.2018.
Naslov: Redakcija