Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

PRAVILNIK O TEHNIČKOM PREGLEDU VOZILA: Pravilnik stupa na snagu 5. maja 2018. godine


Ministar unutrašnjih poslova doneo je Pravilnik o tehničkom pregledu vozila ("Sl. glasnik RS", br. 31/2018 - dalje: Pravilnik), koji će stupiti na snagu 5. maja, a čija će primena početi od 5. jula 2018. godine.

Ovim Pravilnikom propisuju se uslovi koje moraju da ispunjavaju privredna društva koja vrše tehnički pregled vozila, uslovi i način vršenja tehničkog pregleda vozila i evidencije koje su privredna društva koja vrše tehnički pregled vozila dužna da vode.

Propisano je da tehnički pregled vozila vrše dva kontrolora. Ceo tok vršenja tehničkog pregleda vozila mora biti snimljen video sistemom koji omogućava najmanje očitavanje registarskih oznaka vozila, kao i uvid u sve radne operacije koje se izvode tokom vršenja tehničkog pregleda vozila, osim radnih operacija koje se izvode iz kanala, u vozilu i motornom prostoru. Kada dođe do prestanka rada video sistema, tehnički pregled vozila se ne može vršiti.

Danom početka primene ovog Pravilnika prestaje da važi Pravilnik o tehničkom pregledu vozila ("Sl. glasnik SRS", br. 23/84).

Izvor: Redakcija, 03.05.2018.