Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

UREDBA O ADRESNOM REGISTRU: Do oktobra 2018. godine biće ažuriran adresni registar, dok se dodeljivanje imena ulicama očekuje do polovine 2019. godine


Srbija će do 1. oktobra 2018. godine dobiti ažuriran adresni registar i sve kuće u Srbiji do polovine 2019. godine imaće istaknute ulice i brojeve, najavila je danas premijerka Ana Brnabić.

Ona je rekla da će tako više od tri miliona ljudi dobiti kućne brojeve i adrese.

Već je taj posao završen u Loznici, gde je 677 ulica dobilo ime, dodala je Brnabić.

"Predviđanja su da ćemo imati završen elaborat za celu Srbiju do 1. oktobra ove godine i da će 45.000 ulica dobiti naziv i bukvalno milion kuća odnosno zgrada", navela je premijerka.

Objasnila je da će lokalne samouprave preuzimati elaborate i da će komisije davati imena ulicama, a onda će Republički geodetski zavod davati kuće brojeve.

"Onda štampamo table i brojeve i imaćemo veliku akciju u celoj Srbiji gde ćemo kačiti imena ulica i kućne brojeve i trebalo bi to sve da završimo do sredine 2019. godine", navela je Brnabić.

Kaže da će adresni registar postati jedino mesto odakle će se dobijati sve adrese, pa građani kada se budu selili neće morati pojedinačno da obaveštavaju organe u okviru državne uprave.

Neće se više za elaborate štampati milioni dokumenata za opštine već će sve to biti urađeno elektronski.

Izvor: Vebsajt RTV, 02.04.2018.
Naslov: Redakcija