Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

POGLAVLJE 31: Neophodno održavanje veza sa civilnim društvom


U prostorijama Evropskog pokreta u Srbiji održan je sastanak članova Pregovaračkog tima Republike Srbije za Poglavlje 31 i predstavnika podgrupe Nacionalnog konventa o EU (NKEU) za Poglavlje 31 Spoljna, bezbednosna i odbrambena politika.

Marina Jovićević, v.d. pomoćnica ministra za spoljne poslove, Vladimir Ateljević, član užeg Pregovaračkog tima zadužen za Poglavlje 30 i 31 i pukovnica Katarina Štrbac, direktor Direkcije za evropske integracije Ministarstva odbrane, predstavili su presek aktivnosti koje je preduzela Vlada u periodu između sastanaka u okviru Nacionalnog konventa o EU.

Učesnici su razgovarali i o budućim koracima Srbije, kao mogućim načinima ubrzanja procesa pregovora o ovom Poglavlju. Na sastanku je naglašena važnost održavanja veza sa civilnim društvom i pozitivnim i proaktivnim pristupom koji su imali svi učesnici sastanka.

U drugom delu sastanka, članovi podgrupe NKEU su razmatrali i diskutovali o mogućnostima i načinima saradnje u okviru Poglavlja 31, uključujući i preporuke za Knjigu preporuka NKEU koja se može očekivati u budućem periodu.

Izvor: Vebsajt Evropskog pokreta, 31.03.2017.
Naslov: Redakcija