Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

POGLAVLJE 8: Potrebni veći kadrovski kapaciteti za usaglašavanje merila vezanih za politiku konkurencije


U prostorijama Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED) održana je sednica Radne grupe Nacionalnog konventa o EU (NKEU), koja prati pregovore u Poglavlju 8 - Politika konkurencije. Ovaj sastanak je po prvi put na jednom mestu okupio predstavnike Komisije za zaštitu konkurencije, Odeljenja za kontrolu državne pomoći Ministarstva finansija, predstavnike Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, člana Pregovaračkog tima kao i predstavnike organizacija civilnog društva.

Naglašeno je da se u narednom periodu ne očekuje otvaranje ovog Poglavlja, ali da je neophodno da radimo na pripremama i usaglašavanju merila vezanih za politiku konkurencije, kako bismo što spremnije dočekali samo otvaranje.

Profesorka Fakulteta političkih nauka i članica Pregovaračkog tima, Sanja Danković Stepanović, naglasila je odličnu saradnju sa NKEU i pohvalila zajednički rad obe strane na aktivnostima i doprinosima koje se odnose na ovo Poglavlje. Na sastanku je takođe zaključeno da je neophodno pojačati kadrovske kapacitete, kako bi se ovaj posao što brže i kvalitetnije odvijao.

Koordinator RG NKEU, Slobodan Krstović, najavio je da će se nastaviti sa praćenjem aktivnosti i daljim radom vezanim za Politiku konkurencije, dok je koordinatorka NKEU, Nataša Dragojlović, podvukla važnost ovakvih sastanaka i međusobnog informisanja i delovanja, zarad što kvalitetnijeg ispunjavanja merila i potom samog otvaranja Poglavlja.

Izvor: Vebsajt Evropskog pokreta, 31.03.2017.
Naslov: Redakcija