Zastava Bosne i Hercegovine

UNAPREĐENJE SARADNJE SRBIJE I AKADEMIJE ZA EVROPSKO PRAVO


Ministarka pravde u Vladi Republike Srbije Maja Popović razgovarala je sa direktorom Akademije za evropsko pravo (ERA) Žan-Filipom Ražadom o unapređenju saradnje naše zemlje sa tom akademijom.

Popović je istakla značaj edukacije srpskih sudija, javnih tužilaca i advokata iz oblasti prava Evropske unije, kroz treninge koje Akademija za evropsko pravo organizuje u saradnji sa Pravosudnom akademijom.

U tom cilju, ministarka je izrazila spremnost Srbije da se uključi u JUSTICE Program Evropske komisije i da postane punopravna članica Akademije za evropsko pravo, što će otvoriti priliku za domaće pravne stručnjake za to da intenzivnije pohađaju edukativne programe finansirane u okviru ovog programa, a implementirane od strane Akademije za evropsko pravo, u saradnji sa Pravosudnom akademijom.

Ražad je izrazio zadovoljstvo zbog namere naše zemlje da unapredi dalju saradnju i istakao spremnost Akademije za evropsko pravo da Srbija postane njena punopravna članica.

Sastanku su prisustvovali direktor Pravosudne akademije Nenad Vujić, pomoćnik ministarke pravde Branislav Stojanović i zamenica direktora Pravosudne akademije Maja Prelić Simović, navodi se u saopštenju Ministarstva pravde.


Izvor: Vebsajt Vlade, 01.03.2024.