Zastava Bosne i Hercegovine

ODRŽAN VEBINAR KOMPANIJE PARAGRAF NA TEMU "NOVINE I AKTUELNOSTI U OBLASTI KATASTRA NEPOKRETNOSTI I INFRASTRUKTURE": 1. mart 2024. godine


Kompanija Paragraf održala je, 1. marta 2024. godine, vebinar sa temom "Novine i aktuelnosti u oblasti katastra nepokretnosti i infrastrukture".

Polaznicima vebinara su predočene odredbe nove Uredbe o uslovima izdavanja izvoda iz baze podataka katastra nepokretnosti i katastra infrastrukture iz geodetskog katastarskog informacionog sistema, od strane javnih beležnika, geodetskih organizacija i posrednika u prometu i zakupu nepokretnosti.

Takođe, učesnici su na vebinaru imali priliku da se upoznaju i sa drugim aktuelnostima u oblasti katastra nepokretnosti i vodova, kao što su postupci promene vrste zemljišta, odnosno katastarske kulture i klase, kao i sa načinom upisa podataka o posebnim delovima objekta i procedurom ispravljanja grešaka nastalih u postupku upisa u katastar.

Predavač na vebinaru bio je:

• Miloš Bjelanović, načelnik Odeljenja za drugostepeni postupak u Republičkom geodetskom zavodu.

Teme vebinara bile su sledeće:

• Početak primene Uredbe o uslovima izdavanja izvoda iz baze podataka katastra nepokretnosti i katastra infrastrukture iz geodetskog katastarskog informacionog sistema, od strane javnih beležnika, geodetskih organizacija i posrednika u prometu i zakupu nepokretnosti

• Promena vrste zemljišta

• Promena katastarske kulture i klase

• Kome se podnosi zahtev?

• Ispravljanje grešaka - vrste i razlike u odnosu na postupak upisa


Izvor: Redakcija Paragraf Lex, 03.03.2024.